Na razie umieszczam to tutaj, gdy dodam obrazki prosiłabym o przeniesienie tematu do poradników :)
Program możemy ściągnąć stąd: http://www.dobreprogramy.pl/Any-Video-C ... 13038.html
1. Gdy już będziemy mieć go zainstalowanego i go otworzymy to w lewym górnym rogu jest napis: Dodaj wideo. Klikamy w to i wybieramy film, który chcemy zmienić.
2. Gdy już go wybierzemy, to wtedy po prawej stronie wybieramy Dostosowany film AVI (.avi).
3. Gdy już to wybierzemy, to klikamy w 3 przycisk Konwertuj. I czekamy trochę, aż to się zrobi (czasem to strasznie długo trwa, więc się nie martwcie, że coś działa źle).
4. Gdy wszystko się skończy, to wtedy otwiera się folder, w którym zapisał się film w .avi. Ja zawsze wycinam film stamtąd i daję do swojego folderu z rzeczami do czasówek :)
To wszystko, odpowiednie obrazki pojawią się wkrótce, a dałam to już teraz, ponieważ dzisiaj zaczynamy In time with you i chciałam żeby wszyscy robiący czasówkę do tej dramy nie mieli problemów ze zmianą .rmvb na .avi.
Jeśli macie pytania, to śmiało je zadawajcie, chociaż nie wiem, czy będę w stanie na wszystkie odpowiedzieć, ponieważ sama ten program używam od niedawna :)
Any Video Converter
Moderator: Jeźdźcy Apokalipsy
To ja jeszcze dodam, że jeśli chcemy mieć przerobione pliki w innym miejscu, niż program je nam domyślnie wrzuca, np. w jakimś folderku, gdzie trzymamy wszystkie czasówki, to oczywiście możemy sobie takie miejsce sami wybrać. Na górze klikamy pierwszą zakładkę po lewej - Plik, a potem wybieramy z listy Ustaw folder docelowy. Program stworzy nam we wskazanym miejscu folder o nazwie Avi i tam będą wszystkie nasze przerobione pliki video.
Zapomniałam dodać, że program Format Factory przerabia filmy sporo szybciej i według mnie daje lepszą jakość, ale czasówka zrobiona na takim pliku może się potem minimalnie nie zgadzać z oryginałem w rmvb, więc jednak do czasówek lepszy jest Any Video Conwerter. Ja dla pewności zaznaczam jeszcze w Ustawieniach Video (po prawej stronie jest takie okno z różnymi opcjami, gdzie można sobie zmieniać ustawienia według własnych potrzeb) odpowiednie fps, żeby mi się z oryginałem zgadzało. Zawsze jak załadujemy film do przerobienia, to widzimy jego rozdzielczość i fps i ja sobie wybieram na tej liście po prawej stronie dla mojego filmu taką liczbę fps, żeby była identyczna jak oryginału, bo czasem są różnice.
Zapomniałam dodać, że program Format Factory przerabia filmy sporo szybciej i według mnie daje lepszą jakość, ale czasówka zrobiona na takim pliku może się potem minimalnie nie zgadzać z oryginałem w rmvb, więc jednak do czasówek lepszy jest Any Video Conwerter. Ja dla pewności zaznaczam jeszcze w Ustawieniach Video (po prawej stronie jest takie okno z różnymi opcjami, gdzie można sobie zmieniać ustawienia według własnych potrzeb) odpowiednie fps, żeby mi się z oryginałem zgadzało. Zawsze jak załadujemy film do przerobienia, to widzimy jego rozdzielczość i fps i ja sobie wybieram na tej liście po prawej stronie dla mojego filmu taką liczbę fps, żeby była identyczna jak oryginału, bo czasem są różnice.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2011, 12:01 przez necz, łącznie zmieniany 1 raz.