Any Video Converter

Moderator: Jeźdźcy Apokalipsy

Orari
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Any Video Converter

Post autor: Orari »

Na razie umieszczam to tutaj, gdy dodam obrazki prosiłabym o przeniesienie tematu do poradników :)

Program możemy ściągnąć stąd: http://www.dobreprogramy.pl/Any-Video-C ... 13038.html

1. Gdy już będziemy mieć go zainstalowanego i go otworzymy to w lewym górnym rogu jest napis: Dodaj wideo. Klikamy w to i wybieramy film, który chcemy zmienić.
2. Gdy już go wybierzemy, to wtedy po prawej stronie wybieramy Dostosowany film AVI (.avi).
3. Gdy już to wybierzemy, to klikamy w 3 przycisk Konwertuj. I czekamy trochę, aż to się zrobi (czasem to strasznie długo trwa, więc się nie martwcie, że coś działa źle).
4. Gdy wszystko się skończy, to wtedy otwiera się folder, w którym zapisał się film w .avi. Ja zawsze wycinam film stamtąd i daję do swojego folderu z rzeczami do czasówek :)

To wszystko, odpowiednie obrazki pojawią się wkrótce, a dałam to już teraz, ponieważ dzisiaj zaczynamy In time with you i chciałam żeby wszyscy robiący czasówkę do tej dramy nie mieli problemów ze zmianą .rmvb na .avi.
Jeśli macie pytania, to śmiało je zadawajcie, chociaż nie wiem, czy będę w stanie na wszystkie odpowiedzieć, ponieważ sama ten program używam od niedawna :)
necz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: necz »

To ja jeszcze dodam, że jeśli chcemy mieć przerobione pliki w innym miejscu, niż program je nam domyślnie wrzuca, np. w jakimś folderku, gdzie trzymamy wszystkie czasówki, to oczywiście możemy sobie takie miejsce sami wybrać. Na górze klikamy pierwszą zakładkę po lewej - Plik, a potem wybieramy z listy Ustaw folder docelowy. Program stworzy nam we wskazanym miejscu folder o nazwie Avi i tam będą wszystkie nasze przerobione pliki video.

Zapomniałam dodać, że program Format Factory przerabia filmy sporo szybciej i według mnie daje lepszą jakość, ale czasówka zrobiona na takim pliku może się potem minimalnie nie zgadzać z oryginałem w rmvb, więc jednak do czasówek lepszy jest Any Video Conwerter. Ja dla pewności zaznaczam jeszcze w Ustawieniach Video (po prawej stronie jest takie okno z różnymi opcjami, gdzie można sobie zmieniać ustawienia według własnych potrzeb) odpowiednie fps, żeby mi się z oryginałem zgadzało. Zawsze jak załadujemy film do przerobienia, to widzimy jego rozdzielczość i fps i ja sobie wybieram na tej liście po prawej stronie dla mojego filmu taką liczbę fps, żeby była identyczna jak oryginału, bo czasem są różnice.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2011, 12:01 przez necz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ