REGULAMIN

Miejsce Twojej pierwszej wizyty ale i następnych ;-)

Moderator: Jeźdźcy Apokalipsy

Awatar użytkownika
Irluna
Admin
Admin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 3 razy
REGULAMIN

Post autor: Irluna »

Ignorantia iuris nocet!!!
Zakładamy, że nasi użytkownicy to inteligentni ludzie! INTELIGENCJA to podstawa!
POSTANOWIENIA OGÓLNE
1. Szanuj innych użytkowników forum, nawet jeżeli nie zgadzasz się z ich poglądami. Jeśli masz z kimś jakiś problem, skontaktuj się z nim poprzez prywatną wiadomość. W szczególnych przypadkach napisz do moderatora lub administratora forum.
2. KATEGORYCZNIE zabrania się obrażania innych użytkowników i jakichkolwiek grup społecznych (religijnych, etnicznych itp.).
3. Administratorzy i moderatorzy mają zawsze rację. Jeżeli myślisz inaczej i chcesz im to udowodnić, napisz prywatną wiadomość. Ale pamiętaj, oni zawsze mają rację <żarcik>. Wszelkie uwagi na ich temat kierować należy bezpośrednio do Irluny na PW.
4. Prosimy naszych użytkowników o aktywność na forum. Nieaktywni użytkownicy zostaną usunięci! (3 miesiące nieobecności sprawiają, że osoba może hurtowo zostać usunięta, wyjątek stanowić będą miesiące letnie.)
5. Nick powinien być możliwy do wymówienia.
6. Rejestrując się na forum, nie zapomnij się przedstawić! Lubimy wiedzieć kto do nas zagląda.
7. Mając na myśli dobro serwera, na którym jest umieszczone forum, zakazuje się na czas nieokreślony "głupich" zabaw, które mają na celu jedynie nabijanie postów. Przykro mi, ale jeśli, drodzy użytkownicy, chcecie korzystać z tegoż forum, weźcie pod uwagę fakt, iż takie działania znacząco wykorzystują transfer forum i postarajcie się ich unikać.
8. Również mając na sercu dobro serwera jak i innych użytkowników prosimy o dostosowanie się do zasad odnośnie wielkości sygnatury/podpisu.
Sygnatura nie powinna przekraczać 250 px wysokości ani 600px szerokości w łącznej wartości, w przypadku gifów należy ograniczać się maksymalnie jednego obrazka ewentualnie dwóch naprawdę małych.

9. Linki proszę umieszczać we właściwym temacie i dziale. Jeśli nie wiesz, gdzie masz je umieścić, napisz PW do Irluny, w miarę możliwości postara się jak najszybciej odpowiedzieć.
10. Prosimy nie umieszczać naszych napisów na innych stronach, chyba że wyraziliśmy na to zgodę. Zgodę taką można uzyskać jedynie na forum. Wszelkie informacje na ten temat znaleźć można w temacie OFICJALNI UPLOADERZY.
11. Postępowanie niezgodne z regulaminem będzie karane ostrzeżeniami oraz banami (3 ostrzeżenia to ban na pisanie).
12. Wszystkie pliki z tej strony służą jedynie promocji kultury azjatyckiej.

PISANIE POSTÓW
1. Kategorycznie zakaz postowania "na siłę", czyli uśmieszków, czy innych krótkich wiadomości typu "dzięki", czy też "super drama, ściągam". Będą kasowane, a osoba dostanie od razu ostrzeżenie. W każdej dramie co najmniej pierwszy odcinek jest ODSŁONIĘTY, proszę więc nie pisać, że nic się o dramie nie wie. Zawsze można napisać co się w tym pierwszym odcinku spodobało bądź nie, dlaczego chce się oglądać serię dalej. Nikt nie wymaga esejów na 20 stron, ale 2-3 zdania da się bez problemu napisać.
2. Pisząc posty staraj się stosować zasady ortografii i gramatyki polskiej.
3. Pisanie postów z zapytaniem "Kiedy kolejny odcinek?" jest surowo zabronione. Aby uzyskać informację na temat postępów w pracy, zajrzyj na w postępy (linki w podpisie tłumaczy)
4. Linki do projektów z angielskimi tłumaczeniami w temacie z dramą, będą kasowane. Przecież my to i tak przetłumaczymy ^^
5. Zakazuje się SPOILEROWANIA!!! Czyli jeżeli oglądałeś odcinek po angielsku, to nie pisz o nim w temacie z działu BAKA, gdzie jeszcze się on nie pojawił. Za spoilerowanie nie uważa się rozmowy na temat wydanych odcinków.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2016, 19:07 przez Irluna, łącznie zmieniany 10 razy.
MOJE POSTĘPY

Nie mów Bogu, że masz wielkie problemy. Powiedz problemom, że masz Wielkiego Boga.

Moje chińskie perełki - 10/10: Bitwa o Changsha; On nadchodzi, zamknij oczy; Reset
Awatar użytkownika
Irluna
Admin
Admin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 3 razy
FAQ

Post autor: Irluna »

SPRAWY TECHNICZNE W PYTANIACH I ODPOWIEDZIACH
Pytanie: Ściągają się pliki typu .001, .002... Co z tym zrobić? Jak to otworzyć?
Odpowiedź: Plik był za duży i został podzielony na części. Należy go połączyć, np. przy pomocy HJSplit. TU jest szczegółowa instrukcja.

Pytanie: Nie działa plik do dramy, co mam zrobić?
Odpowiedź: Spróbuj poszukać w reuploadzie, czyli TU.
A jak nie ma, to uśmiechnij się w TYM temacie. Na pewno ktoś odpowie i pomoże ^^

Pytanie: Nie działa plik do mangi, co mam zrobić?
Odpowiedź:Napisz o tym w TYM temacie.

Pytanie: Czym jest grupa All Star? Jak się tam dostać?
Odpowiedź: Szczegółowe informacje można znaleźć TUTAJ.

Pytanie: Chciałbym/Chciałabym dołączyć do BAKAfansubs, jak mogę to zrobić?
Odpowiedź: Szczegółowe informacje można znaleźć TUTAJ.

Pytanie: Chciałbym/Chciałabym dołączyć do HANA KUORI, jak mogę to zrobić?
Odpowiedź: W tej sprawie napisz PW do Irluny.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2012, 23:53 przez Irluna, łącznie zmieniany 1 raz.
MOJE POSTĘPY

Nie mów Bogu, że masz wielkie problemy. Powiedz problemom, że masz Wielkiego Boga.

Moje chińskie perełki - 10/10: Bitwa o Changsha; On nadchodzi, zamknij oczy; Reset
Zablokowany