Poradnik do Subtitle Workshop
Moderator: Jeźdźcy Apokalipsy
- Akagi
- Baka-emeryt
- GG: 6653634
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Tak jak obiecywałyśmy z Orari, oddajemy w wasze ręce krótki poradnik do Subtitle Workshop :) .
Można go ściągnąć stąd: http://www.mediafire.com/?dd3q38dmvmg3taq
Mam nadzieję, że się przyda. :)
Jeśli coś jest niezrozumiałe piszcie w tym temacie, a postaramy się to jakoś wyjaśnić.
24.07.10r.
Drobna edycja ;)
Można go ściągnąć stąd: http://www.mediafire.com/?dd3q38dmvmg3taq
Mam nadzieję, że się przyda. :)
Jeśli coś jest niezrozumiałe piszcie w tym temacie, a postaramy się to jakoś wyjaśnić.
24.07.10r.
Drobna edycja ;)
Ostatnio zmieniony 25 lip 2010, 17:56 przez Akagi, łącznie zmieniany 2 razy.
Poradnik ściągnięty, ale jeszcze nie mialam okazji do niego zaglądać
nie wiem, czy macie tam wyjaśnione jak zrobić literkę "ż"
Ja sie wkurzyłam, puszukałam i znalazłam......spoób baaaardzo prosty i szybki....
( Taak....Bumka juz nie musisz mi poprawiac kazdego ż bo bede je mogla sama robić ^ ^)
oto on
PS Dlaczego to jest w tutaj a nie w poradnikach?
nie wiem, czy macie tam wyjaśnione jak zrobić literkę "ż"
Ja sie wkurzyłam, puszukałam i znalazłam......spoób baaaardzo prosty i szybki....
( Taak....Bumka juz nie musisz mi poprawiac kazdego ż bo bede je mogla sama robić ^ ^)
oto on
pozdrawiam!W katalogu programu (domyślna ścieżka - /Program Files/URUSoft/Subtitle Workshop/), znajdź plik shortcuts.key i otwórz go w notatniku.
Odszukaj wpis - SetKey(aZeroFunction,Alt+Ctrl,Z)
i zamień na - SetKey(aZeroFunction,Ctrl,Z)
PS Dlaczego to jest w tutaj a nie w poradnikach?
Ostatnio zmieniony 18 paź 2010, 13:22 przez Rashi, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam ogromną prośbę , może i jestem głupia napewno jestem , ale nie wiem już co mam zrobić. Otóż mam napisy z końcówką .ass i chcę przerobić na txt, ale wtedy nie ma polskich znaków. Jak otwieram ten plik już zmieniony to są , ale już jak włączam filmi i ładuję napisy to są te bez znaków polskich, czy ktoś mógłby mi powiedzieć co powinnam zrobić? Bardzo proszę.
Najwyraźniej twój odtwarzacz jest nastawiony akurat na inne kodowanie znaków. Otwórz sobie te napisy w notatniku, zrób "zapisz" lub "zapisz jako" i jak ci się pokaże okienko do zapisu, to na dole pod "nazwa pliku" i "zapisz jako typ" masz "kodowanie". Jeśli wyświetla ci się tam ANSI, to zmień kodowanie na UTF-8, jeśli UTF-8, to na ANSI.