Lovely Complex
Moderator: Jeźdźcy Apokalipsy
- Irluna
- Admin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ilość tomów: 17
Rysunki: Nakahara Aya
Scenariusz: Nakahara Aya
Gatunek: Komedia, romans, szkolne życie, shoujo
Opis: Risa i Otani zawsze zachowują się zabawnie i dlatego określani są jako "komediowy duet". Risa to dziewczyna, której wzrost jest zdecydowanie większy niż u innych dziewczyn w jej wieku. Z kolei Otani jest zbyt niski jak na swój wiek. Obydwoje mają kompleks na punkcie swojego wzrostu i pomimo tego, że są przyjaciółmi, zawsze się ze sobą kłócą... Jednak wraz z rozwojem ich przyjaźni, Risa zaczyna czuć coś do swojego przyjaciela...
Tom 1
Rozdział 1a
Rozdział 1b
Rozdział 2a
Rozdział 2b
Rozdział 3
Rozdział 4
Tom 2
Rozdział 5
Rozdział 6a
Rozdział 6b
Rozdział 7a
Rozdział 7b
Rozdział 8a
Rozdział 8b
Tom 3
Rozdział 9a
Rozdział 9b
Rozdział 10a
Rozdział 10b
Rozdział 11
Rozdział 12a
Rozdział 12b
Tom 4
Rozdział 13
Rozdział 14a
Rozdział 14b
Rozdział 15
Bonus
FILM
Rysunki: Nakahara Aya
Scenariusz: Nakahara Aya
Gatunek: Komedia, romans, szkolne życie, shoujo
Opis: Risa i Otani zawsze zachowują się zabawnie i dlatego określani są jako "komediowy duet". Risa to dziewczyna, której wzrost jest zdecydowanie większy niż u innych dziewczyn w jej wieku. Z kolei Otani jest zbyt niski jak na swój wiek. Obydwoje mają kompleks na punkcie swojego wzrostu i pomimo tego, że są przyjaciółmi, zawsze się ze sobą kłócą... Jednak wraz z rozwojem ich przyjaźni, Risa zaczyna czuć coś do swojego przyjaciela...
Tom 1
Rozdział 1a
Rozdział 1b
Rozdział 2a
Rozdział 2b
Rozdział 3
Rozdział 4
Tom 2
Rozdział 5
Rozdział 6a
Rozdział 6b
Rozdział 7a
Rozdział 7b
Rozdział 8a
Rozdział 8b
Tom 3
Rozdział 9a
Rozdział 9b
Rozdział 10a
Rozdział 10b
Rozdział 11
Rozdział 12a
Rozdział 12b
Tom 4
Rozdział 13
Rozdział 14a
Rozdział 14b
Rozdział 15
Bonus
FILM
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 09:04 przez Irluna, łącznie zmieniany 11 razy.
- Irluna
- Admin
już uzupełniłam brakujące rozdziały ^^

MOJE POSTĘPY
Nie mów Bogu, że masz wielkie problemy. Powiedz problemom, że masz Wielkiego Boga.

Moje chińskie perełki - 10/10: Bitwa o Changsha; On nadchodzi, zamknij oczy; Reset
Nie mów Bogu, że masz wielkie problemy. Powiedz problemom, że masz Wielkiego Boga.

Moje chińskie perełki - 10/10: Bitwa o Changsha; On nadchodzi, zamknij oczy; Reset
kiedy pierwszy raz czytałam opis pomyślałam "Co to jest :/ miłość między niskim chłopakiem, a wysoką dziewczyną? Dajcie spokój!" (to było 2 lata temu xD byłam młoda i głupia ^.^). Mimo wszystko ściągnęłam 1-szy chapter mangi. Powiem szczerze, że nie wciągało mnie (może dlatego, że nie czytałam uważnie). Po kilku tygodniach znalazłam anime. Nie miałam nic do roboty więc się wzięłam. Teraz sobie myślę jak mógł mnie zniechęcić opis. Dosłownie na każdym odcinku płakałam ze śmiechu, a na finałowym wylewałam łzy mówiąc "dlaczego to się już skończyło". Tak bardzo spodobało mi się Love Com, że zaczęłam kupować mangę po angielsku. Obecnie mam 7 tomów. Jeżeli potrzebowalibyście jakieś skany lub coś w tym stylu to chętnie pomogę ^^.
Świetna manga, jestem bardzo ciekawa co będzie dalej, ponieważ inaczej jest nieco porównanując mangę z anime(mogło by być tak jak w mandze).
Tak na marginesie, zawsze byłam najwyższa w podstawówce(od chłopców z klasy też), więc troche rozumiem bohaterkę i podziwiam za upór :)
Czekam cierpiliwie na dalsze rozdziały :)
Dziękuję za ten projekt.
Tak na marginesie, zawsze byłam najwyższa w podstawówce(od chłopców z klasy też), więc troche rozumiem bohaterkę i podziwiam za upór :)
Czekam cierpiliwie na dalsze rozdziały :)
Dziękuję za ten projekt.
- Irluna
- Admin

MOJE POSTĘPY

- Emiley
- Użytkownik
- GG: 361669
- Otrzymał podziękowań: 0
Po obejrzeniu anime i filmu stwierdziłam, ze fajnie byłoby się zapoznać z papierową wersją. Przeczytałam wszystko co zostało przetłumaczone i jestem trochę zdziwiona... Otóż nie podoba mi się to, że w anime pozmieniali niektóre rzeczy :/ Poza tym uważam, ze manga jest lepsza i od anime i od filmu ^^ A tak w ogóle to film nie bardzo mi się podobał.
Mi się podobało anime i film, chociaż wersja rysunkowa była lepsza. Może to ze względu na te ich zdeformowane twarze, które mnie bawiły ciągle
Przynajmniej historia była ciekawa, choć schematyczna. No ale kto wymaga oryginalności od romansu xD Dziękuję za mangę i mam nadzieje, że projekt nigdy nie zostanie porzucony ^^

Podpisuję się pod tym nogami i rękami^^ Manga jest tak śmieszna, że momentami aż głupia, ale jeszcze nie jest tak kiczowata, żeby nie dało się jej czytać. Wręcz przeciwnie - przeczytałam jednym tchem wszystko, co jest tutaj przetłumaczone i będę z niecierpliwością czekać na następne chaptery - chyba, że się złamię i przeczytam po angielsku, ale tłumaczenie mi się strasznie podobało - gadki o mleku były świetneYoichi pisze:Przynajmniej historia była ciekawa, choć schematyczna. No ale kto wymaga oryginalności od romansu xD Dziękuję za mangę i mam nadzieje, że projekt nigdy nie zostanie porzucony ^^

Wow ta manga jest moja ulubiona jak anime 
podziwiam tłumacza za ciężka prace ^^
i chciałem zapytać co ile dodaje tłumaczenie bo jestem zaciekłym fanem a mój angielski nie jest na tyle dobry wiec nie chce psuć sobie wrażeń albo czy ktoś wie gdzie mogę zakupić mangę w języku polskim szukałem w całej łodzi , większe wydawnictwa mangi w Polsce allegro e-bay teraz jadę na ecchicon tam zobaczę ale jak ktoś by miał na sprzedaż lub znalazł coś o mandze to proszę o kontakt GG 2479213 Z góry dziekuje

podziwiam tłumacza za ciężka prace ^^
i chciałem zapytać co ile dodaje tłumaczenie bo jestem zaciekłym fanem a mój angielski nie jest na tyle dobry wiec nie chce psuć sobie wrażeń albo czy ktoś wie gdzie mogę zakupić mangę w języku polskim szukałem w całej łodzi , większe wydawnictwa mangi w Polsce allegro e-bay teraz jadę na ecchicon tam zobaczę ale jak ktoś by miał na sprzedaż lub znalazł coś o mandze to proszę o kontakt GG 2479213 Z góry dziekuje

Ostatnio zmieniony 23 cze 2010, 18:35 przez Hirotaka, łącznie zmieniany 1 raz.
Te anime jest boskie, wspaniałe itd. itp. na mojej liście anime zajmuje równie na pierwszym miejscu z DB choć Db jednak o ciupinkę lepsze ale ty o ciupinkę.
Love Com chyba z dwa razy oglądałam a mangę niestety znalazłam do 4 chaptera i tak poszukuję i tu też znalazłam do 4 tylko<"beczy> A film obejrzałam i szczerze zamało dali tych ważniejszych momentów z anime no niestety, ale i tak mi się podobało:D:D ;)
Love Com chyba z dwa razy oglądałam a mangę niestety znalazłam do 4 chaptera i tak poszukuję i tu też znalazłam do 4 tylko<"beczy> A film obejrzałam i szczerze zamało dali tych ważniejszych momentów z anime no niestety, ale i tak mi się podobało:D:D ;)
Mnie się film nie podobał ( może dla tego że za krótki;], albo inny miał klimat) Z wszystkich trzech gatunków najbardziej podoba mi się manga. Anime oglądałam w bardzo słabej jakości i nie mogłam w pełni się nim cieszyć.Yoichi pisze:Mi się podobało anime i film, chociaż wersja rysunkowa była lepsza.
Najbardziej w całym podoba mi się osobowość Otaniego. W klasie mam kolegę z podobnym poczuciem humoru. Zawsze w klasie jest bardzo śmiesznie, choć nie ma w niej odpowiednika Risy.