Goong
Moderator: Jeźdźcy Apokalipsy
Rozdziały wychodzą naprawdę rzadko, wręcz bym powiedziała, że raz na rok. Niby tłumaczenie manhwy jest aktualne, lecz mam wrażenie, że ją porzucono... Pod względem fabuły jest naprawdę dobrze dopracowana i zapewne nie tylko mnie urzekła. Może dobrze byłoby pomyśleć nad częstszym dodawaniem rozdziałów lub jeżeli nie ma na to sposobu np. ze względu na brak czasu, czemu nie oddać tej manhwie innej grupie?
Ja też liczę na kontynuowanie, chociaż to złudna nadzieja. Czytam tą manhwę od kilku lat i wciąż nie mogę się doczekać, aż ruszy się z tłumaczeniem z kopyta. ; ; Jest na prawdę dobra i szkoda, że się jej nie kontynuuje, chociaż wiem też, że trudno jest jak nie ma tłumaczy, ja to świetnie rozumiem... Ale czytając post wyżej, przychylam się do tego, że najlepiej oddać projekt innej grupie, chociaż rozumiem, że zrobiłoby się to z ciężkim sercem zapewne...
Yhym, skany mówisz... W sumie to zależy jak pracujecie. Kiedyś kuzynka tłumaczyła ot tak mangę i brała skany po angielsku do jakiegoś programu graficznego. Zastępowała tekst na polski, więc jak szukacie skanów po angielsku dobrej jakości to macie chociażby tu: http://chomikuj.pl/margo_28/MANGA/3+-+m ... 7*8f+Goong niektóre stąd czytałam, więc jak będzie problem ze ściągnięciem to mogę wysłać na e-maila... Gorzej jak pracujecie inaczej, w końcu ja w tym całkowicie zielona jestem 

- Irluna
- Admin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Niestety projekt stoi, bo nie ma go przede wszystkim, kto przetłumaczyć 
Rawy to ja chyba nawet gdzieś mam, więc to naprawdę nie kwestia kiepskich skanów.
Jeśli inna grupa byłaby zainteresowana, to możemy oddać ten projekt, ale nigdy nie dostałam wiadomości z taką propozycją.

Rawy to ja chyba nawet gdzieś mam, więc to naprawdę nie kwestia kiepskich skanów.
Jeśli inna grupa byłaby zainteresowana, to możemy oddać ten projekt, ale nigdy nie dostałam wiadomości z taką propozycją.
MOJE POSTĘPY
Nie mów Bogu, że masz wielkie problemy. Powiedz problemom, że masz Wielkiego Boga.

Moje chińskie perełki - 10/10: Bitwa o Changsha; On nadchodzi, zamknij oczy; Reset
Nie mów Bogu, że masz wielkie problemy. Powiedz problemom, że masz Wielkiego Boga.

Moje chińskie perełki - 10/10: Bitwa o Changsha; On nadchodzi, zamknij oczy; Reset
Chcemy >>grupa Sukoshi Kurushimi<< przejąć goonga ;) Jeśli nadal nie ma co do tego obiekcji, to będę radaIrluna pisze:Jeśli inna grupa byłaby zainteresowana, to możemy oddać ten projekt, ale nigdy nie dostałam wiadomości z taką propozycją.

Strona grupy: http://sukoshi.skanlacje.pl/
Pamiętam jak zaczęłam to czytać... a potem zaczęłam łapać rawy i wszystko co było związane z Goong bo po prostu nie mogłam się oderwać. To właśnie dzięki "Goong" zaczęłam oglądać dramę, właściwie (co prawda wcześniej były różne filmy z Azji, ale nie miałam za wiele pojęcia o dramie jako takiej). Mogę powiedzieć, że pierwszą dramę jaką obejrzałam był "Goong", a to własnie dzięki manhwa, która mnie wciągnęła. Drama spodobała mi się bardziej zewzględu na główną rolę męską, ale jeśli ktoś oglądał, to bez manhwy się nie obejdzie. Niestety serial skończył się szybko, jak wszystko... za szybko XD