Łaczenie plików - HJSplit

Moderator: Jeźdźcy Apokalipsy

nezomi
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: nezomi »

Od jakiegoś czasu tez nie mogę nic oglądnąć ponieważ mam kłopot z połączeniem odcinków. Np. sa cztery części jakiejs dramy. część 001 jest w formacie avi a inne w jakims nie okreslonym, chcąc je połączyć hj nie widzi 001 bo jest w avi i nie łączy ich w ogóle bo reszty tez nie widzi. Co powinnam zrobic?
Awatar użytkownika
olqa
Jeździec Apokalipsy
Jeździec Apokalipsy
Tytuł użytkownika: Are you my mummy?
Post autor: olqa »

U mnie w takich przypadkach zazwyczaj działało zwykle ręczne dopisanie *.001 do nazwy pliku. Zadziała pod warunkiem, że reszta będzie się tak samo nazywać i mieć *.002, *.003, itp
Kohaku

Post autor: Kohaku »

Mam ten sam problem co nezomi i niestety zmiana nazwy pliku nic nie zmienia, a tym bardziej formatu avi na format pozostałych plików :/
Awatar użytkownika
rory
Baka-emeryt
Baka-emeryt
GG: 3195917
Post autor: rory »

ja scalam zazwyczaj Total Commanderem, tu też w każdym pliku musi być wpisana taka sama nazwa:
nazwa.avi.001
nazwa.avi.002
itd
mi się zawsze łączy.
Awatar użytkownika
vampire_lover
Baka-emeryt
Baka-emeryt
Post autor: vampire_lover »

Przedwczoraj odkryłam fajną rzecz, może komuś się przyda...
Jeżeli połączyło się nie wszystkie części (bo np. coś się nie ściągnęło) to do wynikowego pliku wideo można dodać rozszerzenie .001 i w tych niedołączonych plikach pozmieniać numerki, tak żeby szły po kolei i połączyć jeszcze raz ;-) Fajny patent jak kasuje się pliki wejściowe od razu przy łączeniu, nie trzeba drugi raz nic ściągać.
madlen

Post autor: madlen »

Przewertowałam cały ten temat, ale niestety drugiego takiego przypadku (chyba) nie było, a więc...

Pobrałam cztery części pierwszego odcinka The Greatest Love, HJSplit sprawnie je połączył, ale... z filmem jest coś nie tak. Windows Media Player nie odtwarza go wcale, a w VLC Media Player pojawia się komunikat następującej treści: "Ponieważ indeks tego pliku AVI jest uszkodzony lub brakuje go, szukanie nie będzie poprawnie działać". Po naprawieniu indeksu w tym programie odcinek faktycznie się uruchamia, ale trwa tylko 13:55. Czy ktoś wie, o co chodzi i jak mogę poradzić sobie z tym problemem? Jestem laikiem w tym temacie, tak że sama nic mądrego nie wymyślę :-)
JongJiKwon

POMOC

Post autor: JongJiKwon »

Maniek-chan pisze:A ja chciałam zauważyć, że ściągnęłam tego całego HJ-Splita i działałam zgodnie z powyższymi instrukcjami. Uprzedzam, że pliki mają takie same nazwy za wyjątkiem końcówki, znajdują się w tym samym folderze i dobrze się ściągnęły, a mimo wszystko mam problem. Mianowicie, włączam program, wybieram opcję Join, a później Input File i co, właśnie wielkie NIC Y_Y W miejscu, gdzie powinnam wybrać plik, który chcę połączyć jest jedynie białe pole:/ Co w takim wypadku mam robić? T_T
Ja zrobilam na piechote i ten pierwsyz plik (ktory mial nazwe avi.avi) zmienilam na avi.001
i wtedy wyszukalo plik i polaczylo normalnie ;)
koko

Post autor: koko »

madlen pisze:Pobrałam cztery części pierwszego odcinka The Greatest Love, HJSplit sprawnie je połączył, ale... z filmem jest coś nie tak. Windows Media Player nie odtwarza go wcale, a w VLC Media Player pojawia się komunikat następującej treści: "Ponieważ indeks tego pliku AVI jest uszkodzony lub brakuje go, szukanie nie będzie poprawnie działać". Po naprawieniu indeksu w tym programie odcinek faktycznie się uruchamia, ale trwa tylko 13:55. Czy ktoś wie, o co chodzi i jak mogę poradzić sobie z tym problemem? Jestem laikiem w tym temacie, tak że sama nic mądrego nie wymyślę :-)
Jeśli pokazuje Ci tylko 13 minut, to prawdopodobnie któraś część nie ściągnęła się w całości. Sprawdź czy wszystkie pliki ważą tyle ile powinny.
ODPOWIEDZ