Łaczenie plików - HJSplit
Moderator: Jeźdźcy Apokalipsy
Od jakiegoś czasu tez nie mogę nic oglądnąć ponieważ mam kłopot z połączeniem odcinków. Np. sa cztery części jakiejs dramy. część 001 jest w formacie avi a inne w jakims nie okreslonym, chcąc je połączyć hj nie widzi 001 bo jest w avi i nie łączy ich w ogóle bo reszty tez nie widzi. Co powinnam zrobic?
- rory
- Baka-emeryt
- GG: 3195917
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
ja scalam zazwyczaj Total Commanderem, tu też w każdym pliku musi być wpisana taka sama nazwa:
nazwa.avi.001
nazwa.avi.002
itd
mi się zawsze łączy.
nazwa.avi.001
nazwa.avi.002
itd
mi się zawsze łączy.
>>Moje postępy w pracy<<

Zapraszam na:
Secret Love Affair
Detektyw Cheo Yong | Deja Vu | God's Quiz 2

Zapraszam na:
Secret Love Affair
Detektyw Cheo Yong | Deja Vu | God's Quiz 2
- vampire_lover
- Baka-emeryt
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Przedwczoraj odkryłam fajną rzecz, może komuś się przyda...
Jeżeli połączyło się nie wszystkie części (bo np. coś się nie ściągnęło) to do wynikowego pliku wideo można dodać rozszerzenie .001 i w tych niedołączonych plikach pozmieniać numerki, tak żeby szły po kolei i połączyć jeszcze raz
Fajny patent jak kasuje się pliki wejściowe od razu przy łączeniu, nie trzeba drugi raz nic ściągać.
Jeżeli połączyło się nie wszystkie części (bo np. coś się nie ściągnęło) to do wynikowego pliku wideo można dodać rozszerzenie .001 i w tych niedołączonych plikach pozmieniać numerki, tak żeby szły po kolei i połączyć jeszcze raz

Przewertowałam cały ten temat, ale niestety drugiego takiego przypadku (chyba) nie było, a więc...
Pobrałam cztery części pierwszego odcinka The Greatest Love, HJSplit sprawnie je połączył, ale... z filmem jest coś nie tak. Windows Media Player nie odtwarza go wcale, a w VLC Media Player pojawia się komunikat następującej treści: "Ponieważ indeks tego pliku AVI jest uszkodzony lub brakuje go, szukanie nie będzie poprawnie działać". Po naprawieniu indeksu w tym programie odcinek faktycznie się uruchamia, ale trwa tylko 13:55. Czy ktoś wie, o co chodzi i jak mogę poradzić sobie z tym problemem? Jestem laikiem w tym temacie, tak że sama nic mądrego nie wymyślę
Pobrałam cztery części pierwszego odcinka The Greatest Love, HJSplit sprawnie je połączył, ale... z filmem jest coś nie tak. Windows Media Player nie odtwarza go wcale, a w VLC Media Player pojawia się komunikat następującej treści: "Ponieważ indeks tego pliku AVI jest uszkodzony lub brakuje go, szukanie nie będzie poprawnie działać". Po naprawieniu indeksu w tym programie odcinek faktycznie się uruchamia, ale trwa tylko 13:55. Czy ktoś wie, o co chodzi i jak mogę poradzić sobie z tym problemem? Jestem laikiem w tym temacie, tak że sama nic mądrego nie wymyślę

POMOC
Ja zrobilam na piechote i ten pierwsyz plik (ktory mial nazwe avi.avi) zmienilam na avi.001Maniek-chan pisze:A ja chciałam zauważyć, że ściągnęłam tego całego HJ-Splita i działałam zgodnie z powyższymi instrukcjami. Uprzedzam, że pliki mają takie same nazwy za wyjątkiem końcówki, znajdują się w tym samym folderze i dobrze się ściągnęły, a mimo wszystko mam problem. Mianowicie, włączam program, wybieram opcję Join, a później Input File i co, właśnie wielkie NIC Y_Y W miejscu, gdzie powinnam wybrać plik, który chcę połączyć jest jedynie białe pole:/ Co w takim wypadku mam robić? T_T
i wtedy wyszukalo plik i polaczylo normalnie ;)
Jeśli pokazuje Ci tylko 13 minut, to prawdopodobnie któraś część nie ściągnęła się w całości. Sprawdź czy wszystkie pliki ważą tyle ile powinny.madlen pisze:Pobrałam cztery części pierwszego odcinka The Greatest Love, HJSplit sprawnie je połączył, ale... z filmem jest coś nie tak. Windows Media Player nie odtwarza go wcale, a w VLC Media Player pojawia się komunikat następującej treści: "Ponieważ indeks tego pliku AVI jest uszkodzony lub brakuje go, szukanie nie będzie poprawnie działać". Po naprawieniu indeksu w tym programie odcinek faktycznie się uruchamia, ale trwa tylko 13:55. Czy ktoś wie, o co chodzi i jak mogę poradzić sobie z tym problemem? Jestem laikiem w tym temacie, tak że sama nic mądrego nie wymyślę