Łaczenie plików - HJSplit
Moderator: Jeźdźcy Apokalipsy
-
- AllStar
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
metodą prób i błędów doszłam dlaczego te pliki nie chciały się łączyć po prostu bez potrzeby zmieniałam końcówki i wtedy właśnie ten pierwszy plik się kopiował lub łączył się z innym,któremu też zmieniłam końcówkę bo pierwszy po pobraniu miał końcówkę
avi potem było
avi.002 dalej znów
avi a potem
avi.004 więc wtedy zmieniałam końcówki ale zauważyłam,że w funkcji join pojawia się coś takiego avi.001.001 a niżej avi.001 więc pomyślałam może nie zmieniać i wtedy po wpisaniu pierwszego pliku w funkcji join pojawiło się avi.001 i połączyły się bez problemu jak to się potwierdzi przy następnym odcinku to na pewno dużo osób będzie wiedziało co robić
avi potem było
avi.002 dalej znów
avi a potem
avi.004 więc wtedy zmieniałam końcówki ale zauważyłam,że w funkcji join pojawia się coś takiego avi.001.001 a niżej avi.001 więc pomyślałam może nie zmieniać i wtedy po wpisaniu pierwszego pliku w funkcji join pojawiło się avi.001 i połączyły się bez problemu jak to się potwierdzi przy następnym odcinku to na pewno dużo osób będzie wiedziało co robić
Włączasz film/odcinek dramy i jeśli napisy nie ładują się automatycznie, to szukasz sobie opcji w rodzaju "ładuj napisy", "otwórz napisy" lub coś podobnego. W zależności od programu, może ona być w troszkę innym miejscu, ale zawsze gdzieś jest. W Media Player Classic chyba jest w "Pliku" czy jak to się tam zwało (pierwsze od lewej strony u góry), a w KM Player po prostu po załadowaniu filmu klikasz prawym przyciskiem myszy na środku ekranu i pokazują ci się opcje, m.in. ta odpowiadająca za napisy. Dla odmiany w VLC też sobie klikasz prawym na środku ekranu, ale w opcjach, które się pokażą wybierasz najpierw "obraz", a dopiero potem "ścieżka napisów". Osobiście polecam do odtwarzania KM Player, bo nie potrzebuje żadnych dodatkowych kodeków i kombinacji, żeby się napisy wyświetlały poprawnie. Media Player i VLC mogą czasem mieć z tym kłopoty.
Ja mam podobny problem z napisami.
Ściągnęłam soft 13 odc. z
http://dramawiki.home.pl/bakafansub/vie ... sc&start=0
Mam program ALLPlayer. Mimo tego, że zaznaczyłam opcję żeby wyświetlały się napisy to one się nie wyświetlają
Wchodziłam nawet w Ustawienia programu, ale nie znalazłam tam nic co mogłoby mi pomóc. Zmieniłam nazwę napisów na taką samą jak filmu i to też nie pomogło. Wydaje mi się,że próbowałam wszystkiego,a one nadal nie działają.
Czy to może być wina napisów?? Bo mam na komputerze inne filmy (nie z tej strony) z napisami które mi działają bez zarzutu.
Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś byłby mi w stanie pomóc
Ściągnęłam soft 13 odc. z
http://dramawiki.home.pl/bakafansub/vie ... sc&start=0
Mam program ALLPlayer. Mimo tego, że zaznaczyłam opcję żeby wyświetlały się napisy to one się nie wyświetlają

Czy to może być wina napisów?? Bo mam na komputerze inne filmy (nie z tej strony) z napisami które mi działają bez zarzutu.
Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś byłby mi w stanie pomóc

necz jesteś wielka! :* Dziękuje Ci bardzo, bardzo, bardzo. Wiele razy miałam problemy z napisami, byłam załamana. Kiedy pisałam poprzedniego posta, byłam już całkowicie zrezygnowana i pewna, że nic mi nie pomoże. A to była po prostu wina programu
Nie ma to jak zapytać się kogoś doświadczonego. Jeszcze raz wielkie dzięki 

Khe, khe, nie ma za co. Ja na co dzień używam wprawdzie innego programu, który odtwarza kolorowe literki i inne bajerki, które sobie tłumacz umyślił, ale KMPlayer trzymam zawsze pod ręką, właśnie na takie niespodziewane sytuacje. Chociaż programik prosty, to praktycznie jest w stanie przeczytać wszystko, co mu się każe 

Znaczy jak, całkiem się nie chce włączyć, czy są jakieś inne objawy? Bo ktoś tu gdzieś wspominał, że coś tam kwęka, jakiś napis się pokazuje i wystarczy tylko enter wcisnąć czy cuś innego i działa. Ja go nie używam, więc nie wiem w czym problem.anna_mr pisze:Mi dzielenie i łączenie plików przestał działać ot tak sobie
Właśnie ja też mam problem z programem "dzielenie i łączenie plików" z dnia na dzień przestał działać , znaczy nastawiam , niby się łączy , ale ten plik co powstał nie daje się otworzyć żadnym programem. Próbowałam różnymi sposobami działać nawet usunełam "update.dll" jak radzili na jednej ze stron , ale dalej nic. Może macie jakąś radę , bo "HJSplit" też mi nie chciał działać jak go kiedyś zainstalowałam. Będę wdzięczna za pomoc :)
- munika
- Jeździec Apokalipsy
- Tytuł użytkownika: Forumowa terrorystka
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja używam dwóch programów: 7-zip - bardzo prosty i po polsku oraz Winrar, ale trochę mnie wkurza, bo mam wersję testową i pojawia się komunikat przy włączaniu.kamagic pisze: Może macie jakąś radę , bo "HJSplit" też mi nie chciał działać jak go kiedyś zainstalowałam. Będę wdzięczna za pomoc :)
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, 22:14 przez munika, łącznie zmieniany 1 raz.
A czy plik po połączeniu miał na końcu nazwy rozszerzenie .avi, .mkv lub .mp4? Przykładowo powinno ci wyjść coś takiego: [BAKA] Legal High ep02.mp4. Jeśli nie ma czegoś takiego na końcu nazwy, to trzeba sobie samemu poradzić. Klikamy prawym przyciskiem myszy na pliku, robimy "zmień nazwę" i dopisujemy .avi, wtedy odtwarzacz normalnie powinien taki film otworzyć.kamagic pisze: ale ten plik co powstał nie daje się otworzyć żadnym programem.
Z programów, które mogą służyć do łączenia plików ja akurat używam Total Commandera. Co prawda łączenie i dzielenie plików jest tylko jedną z jego wielu funkcji i na pewno nie najważniejszą, ale sprawdza się w tym znakomicie. Instrukcja obsługi:
Po zainstalowaniu i włączeniu programu otwierają ci się dwa okna, w których możesz sobie swobodnie przeglądać, kopiować, usuwać i co tam chcesz, zawartość twojego komputera. Szukasz plików, które chcesz połączyć, następnie klikasz dwa razy w ten z numerkiem 001 na końcu i reszta się robi sama. Pamiętaj tylko, żeby w obu oknach był otwarty ten sam folder, bo połączony plik ląduje w tym miejscu, które masz otwarte w drugim oknie.
Ps. munika, to w winrarze jest taka funkcja? A gdzie, znaczy jak ją włączyć? Ja go zawsze używałam tylko do pakowania i wypakowywania archiwów i nawet nie wiedziałam, że można też nim łączyć podzielony plik.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, 22:59 przez necz, łącznie zmieniany 2 razy.
- munika
- Jeździec Apokalipsy
- Tytuł użytkownika: Forumowa terrorystka
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
To teraz zgłupiałam. Rozmawiamy o plikach z końcówkami .001, .002 itd.? Bo jeśli tak, to ja zawsze wciskam właśnie wypakuj na plik .001 i jest ok, a podzielić też da radę. Ja nigdy nie używałam tych HJSplit i Dzielenie i łączenie plików, a dramy oglądam.necz pisze:Ps. munika, to w winrarze jest taka funkcja? A gdzie, znaczy jak ją włączyć? Ja go zawsze używałam tylko do pakowania i wypakowywania archiwów i nawet nie wiedziałam, że można też nim łączyć podzielony plik.
hej, mam problem... jeżeli już o to ktoś pytał to przepraszam. Ale jak chce połączyć pliki to nie widzi mi pliku 001 - pobierałam Romantic Princess .... i w folderze tak to wygląda
http://imageshack.us/photo/my-images/59/11838327.png/
Wie ktoś może co mam zrobić??
z góry bardzo dziękuje.
http://imageshack.us/photo/my-images/59/11838327.png/
Wie ktoś może co mam zrobić??
z góry bardzo dziękuje.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2013, 01:33 przez Yunaoki, łącznie zmieniany 2 razy.
A spróbuj ten plik ściągnąć inną przeglądarką, bo ja lata temu miałam też coś takiego i była to wina firefoxa. Z tym, że u mnie się dziwnie ściągał plik 002 i coś tam trzeba było odznaczyć czy zaznaczyć przy ściąganiu, żeby wróciło do normy. Teraz już nie pamiętam, ale nie wiem, czy nie był ustawiony w poleceniu "po zakończeniu pobierania otwórz za pomocą..." jakiś odtwarzacz właśnie np. to vlc i dlatego od razu rozpoznawał ten plik jako plik video i nie chciał się łączyć z pozostałymi. Nie wiem, może teraz coś bredzę, bo to było dawno, zresztą ty masz operę a nie firefoxa, ale co ci szkodzi spróbować jeszcze raz ściągnąć przez IE.