Łaczenie plików - HJSplit

Moderator: Jeźdźcy Apokalipsy

Nat
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Nat »

Wielkie dzięki za instrukcję- bardzo mi pomogła :-) Gdyby nie ona pewnie męczyłabym się z tym wieki.
wert
AllStar
AllStar
Post autor: wert »

a co zrobić jeżeli pliki różnią się większą ilością znaków niż końcówką,zauważyłam,że pierwszy zszedł tak było samo avi
avi(1).oo2
avi czwartego jeszcze nie sprawdziłam i co z tym zrobić bo wydaje mi się,że czwarty zejdzie pewnie tak avi(2).oo4 i co tu z nimi zrobić
wert
AllStar
AllStar

trochę poczytałam zmienię końcówki i sprawdzę ile to trzeba się na męczyć zanim coś się nauczy
wert
AllStar
AllStar

metodą prób i błędów doszłam dlaczego te pliki nie chciały się łączyć po prostu bez potrzeby zmieniałam końcówki i wtedy właśnie ten pierwszy plik się kopiował lub łączył się z innym,któremu też zmieniłam końcówkę bo pierwszy po pobraniu miał końcówkę
avi potem było
avi.002 dalej znów
avi a potem
avi.004 więc wtedy zmieniałam końcówki ale zauważyłam,że w funkcji join pojawia się coś takiego avi.001.001 a niżej avi.001 więc pomyślałam może nie zmieniać i wtedy po wpisaniu pierwszego pliku w funkcji join pojawiło się avi.001 i połączyły się bez problemu jak to się potwierdzi przy następnym odcinku to na pewno dużo osób będzie wiedziało co robić
agakop1989

Post autor: agakop1989 »

Łączę pliki za pomocą programu " Dzielenie i łączenie plików " jest prosty w obsłudze i po polsku, ale po raz pierwszy odtwarza mi w " Media Player " może będzie dobrze :mrgreen:
agakop1989

jak mam dodać napisy :?: :?: :?: próbowałam, kombinowałam i nic :cry: aż mi się płakać chce, drama na kompie a ja w zawieszeniu :cry: z tego wszystkiego odpaliłam anime ze Skip Beat :-P podajcie pomocną dłoń chodzi o nową dramę " Skip Beat "
necz

Post autor: necz »

Włączasz film/odcinek dramy i jeśli napisy nie ładują się automatycznie, to szukasz sobie opcji w rodzaju "ładuj napisy", "otwórz napisy" lub coś podobnego. W zależności od programu, może ona być w troszkę innym miejscu, ale zawsze gdzieś jest. W Media Player Classic chyba jest w "Pliku" czy jak to się tam zwało (pierwsze od lewej strony u góry), a w KM Player po prostu po załadowaniu filmu klikasz prawym przyciskiem myszy na środku ekranu i pokazują ci się opcje, m.in. ta odpowiadająca za napisy. Dla odmiany w VLC też sobie klikasz prawym na środku ekranu, ale w opcjach, które się pokażą wybierasz najpierw "obraz", a dopiero potem "ścieżka napisów". Osobiście polecam do odtwarzania KM Player, bo nie potrzebuje żadnych dodatkowych kodeków i kombinacji, żeby się napisy wyświetlały poprawnie. Media Player i VLC mogą czasem mieć z tym kłopoty.
agakop1989

dzięki już mam :mrgreen: fachowa pomoc jest na szóstkę z plusem :mrgreen:
zawsze znajdzie się taki laik jak ja który będzie potrzebował pomocy jeszcze raz dzięki bardzo ;-)
sara1303

Post autor: sara1303 »

Ja mam podobny problem z napisami.
Ściągnęłam soft 13 odc. z
http://dramawiki.home.pl/bakafansub/vie ... sc&start=0
Mam program ALLPlayer. Mimo tego, że zaznaczyłam opcję żeby wyświetlały się napisy to one się nie wyświetlają :-? Wchodziłam nawet w Ustawienia programu, ale nie znalazłam tam nic co mogłoby mi pomóc. Zmieniłam nazwę napisów na taką samą jak filmu i to też nie pomogło. Wydaje mi się,że próbowałam wszystkiego,a one nadal nie działają.
Czy to może być wina napisów?? Bo mam na komputerze inne filmy (nie z tej strony) z napisami które mi działają bez zarzutu.
Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś byłby mi w stanie pomóc :-D
necz

Sprawdziłam, u mnie napisy działają. Prawdopodobnie brak jakiegoś kodeku, albo coś tam jeszcze programowi nie pasuje. Właśnie przez to nieraz bluźniłam na ALLPlayera, kiedy go jeszcze używałam. Ściągnij sobie KMPlayer i wszystko powinno być w porządku.
sara1303

Post autor: sara1303 »

necz jesteś wielka! :* Dziękuje Ci bardzo, bardzo, bardzo. Wiele razy miałam problemy z napisami, byłam załamana. Kiedy pisałam poprzedniego posta, byłam już całkowicie zrezygnowana i pewna, że nic mi nie pomoże. A to była po prostu wina programu :lol: Nie ma to jak zapytać się kogoś doświadczonego. Jeszcze raz wielkie dzięki :mrgreen:
necz

Khe, khe, nie ma za co. Ja na co dzień używam wprawdzie innego programu, który odtwarza kolorowe literki i inne bajerki, które sobie tłumacz umyślił, ale KMPlayer trzymam zawsze pod ręką, właśnie na takie niespodziewane sytuacje. Chociaż programik prosty, to praktycznie jest w stanie przeczytać wszystko, co mu się każe :-D
Avrilka99

Post autor: Avrilka99 »

Wielkie dzięki :-)
Awatar użytkownika
Pati1989
AllStar
AllStar
Post autor: Pati1989 »

Dzięki za instrukcję :) Bardzo dobry program. Raz dwa połączył mi odcinek :>
anna_mr

Post autor: anna_mr »

Mi dzielenie i łączenie plików przestał działać ot tak sobie :cry:
necz

anna_mr pisze:Mi dzielenie i łączenie plików przestał działać ot tak sobie :cry:
Znaczy jak, całkiem się nie chce włączyć, czy są jakieś inne objawy? Bo ktoś tu gdzieś wspominał, że coś tam kwęka, jakiś napis się pokazuje i wystarczy tylko enter wcisnąć czy cuś innego i działa. Ja go nie używam, więc nie wiem w czym problem.
Magda1983

Post autor: Magda1983 »

anna_mr pisze:Mi dzielenie i łączenie plików przestał działać ot tak sobie :cry:
U mnie też przestał działac, z dnia na dzień :-| . W jeden dzień łączyłam pliki w tym programie a na drugim nie dało się nic połaczyc :-x .
Niedawno zainstalowałam program HJSplit i wszystko pieknie działa :-)
kamagic

Post autor: kamagic »

Właśnie ja też mam problem z programem "dzielenie i łączenie plików" z dnia na dzień przestał działać , znaczy nastawiam , niby się łączy , ale ten plik co powstał nie daje się otworzyć żadnym programem. Próbowałam różnymi sposobami działać nawet usunełam "update.dll" jak radzili na jednej ze stron , ale dalej nic. Może macie jakąś radę , bo "HJSplit" też mi nie chciał działać jak go kiedyś zainstalowałam. Będę wdzięczna za pomoc :)
Awatar użytkownika
munika
Jeździec Apokalipsy
Jeździec Apokalipsy
Tytuł użytkownika: Forumowa terrorystka
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: munika »

kamagic pisze: Może macie jakąś radę , bo "HJSplit" też mi nie chciał działać jak go kiedyś zainstalowałam. Będę wdzięczna za pomoc :)
Ja używam dwóch programów: 7-zip - bardzo prosty i po polsku oraz Winrar, ale trochę mnie wkurza, bo mam wersję testową i pojawia się komunikat przy włączaniu.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, 22:14 przez munika, łącznie zmieniany 1 raz.
necz

kamagic pisze: ale ten plik co powstał nie daje się otworzyć żadnym programem.
A czy plik po połączeniu miał na końcu nazwy rozszerzenie .avi, .mkv lub .mp4? Przykładowo powinno ci wyjść coś takiego: [BAKA] Legal High ep02.mp4. Jeśli nie ma czegoś takiego na końcu nazwy, to trzeba sobie samemu poradzić. Klikamy prawym przyciskiem myszy na pliku, robimy "zmień nazwę" i dopisujemy .avi, wtedy odtwarzacz normalnie powinien taki film otworzyć.

Z programów, które mogą służyć do łączenia plików ja akurat używam Total Commandera. Co prawda łączenie i dzielenie plików jest tylko jedną z jego wielu funkcji i na pewno nie najważniejszą, ale sprawdza się w tym znakomicie. Instrukcja obsługi:
Po zainstalowaniu i włączeniu programu otwierają ci się dwa okna, w których możesz sobie swobodnie przeglądać, kopiować, usuwać i co tam chcesz, zawartość twojego komputera. Szukasz plików, które chcesz połączyć, następnie klikasz dwa razy w ten z numerkiem 001 na końcu i reszta się robi sama. Pamiętaj tylko, żeby w obu oknach był otwarty ten sam folder, bo połączony plik ląduje w tym miejscu, które masz otwarte w drugim oknie.

Ps. munika, to w winrarze jest taka funkcja? A gdzie, znaczy jak ją włączyć? Ja go zawsze używałam tylko do pakowania i wypakowywania archiwów i nawet nie wiedziałam, że można też nim łączyć podzielony plik.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2013, 22:59 przez necz, łącznie zmieniany 2 razy.
kamagic

Na na końcówce jest Ep01.avi_all.avi . Do tej pory tak miałam i działało , ale ostatnio nie wiem dlaczego ten program nawala , podzielić plik dzieli , ale nie chce łączyć . Z tego co wiem nie tylko ja mam taki problem ehh , albo takie szczęście jak kto woli
Awatar użytkownika
munika
Jeździec Apokalipsy
Jeździec Apokalipsy
Tytuł użytkownika: Forumowa terrorystka
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: munika »

necz pisze:Ps. munika, to w winrarze jest taka funkcja? A gdzie, znaczy jak ją włączyć? Ja go zawsze używałam tylko do pakowania i wypakowywania archiwów i nawet nie wiedziałam, że można też nim łączyć podzielony plik.
To teraz zgłupiałam. Rozmawiamy o plikach z końcówkami .001, .002 itd.? Bo jeśli tak, to ja zawsze wciskam właśnie wypakuj na plik .001 i jest ok, a podzielić też da radę. Ja nigdy nie używałam tych HJSplit i Dzielenie i łączenie plików, a dramy oglądam.
necz

Jak babcię kocham, kiedy robię "wypakuj do..." w winrarze, to mi mówi "nie znalazłem archiwów w wybranych plikach i folderach". Może mamy różne wersje programu?
kamagic

Dobra metodą próbi błędów doszłam do rozwiązania :) , ale dzięki za pomoc :)
Yunaoki

Post autor: Yunaoki »

hej, mam problem... jeżeli już o to ktoś pytał to przepraszam. Ale jak chce połączyć pliki to nie widzi mi pliku 001 - pobierałam Romantic Princess .... i w folderze tak to wygląda
http://imageshack.us/photo/my-images/59/11838327.png/

Wie ktoś może co mam zrobić??

z góry bardzo dziękuje.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2013, 01:33 przez Yunaoki, łącznie zmieniany 2 razy.
necz

Znaczy, dobrze rozumiem, że np. plik 001 w odcinku 3 to jest ten po 002 i 003 ze znaczkiem vlc? A próbowałaś może po prostu zmienić nazwę i dopisać mu ręcznie ten numerek?
Yunaoki

Tak dopisywałam, jak widać przy odcinku pierwszym i nic się nie zmieniło, dalej nie widzi pliku.... hmm... pierwszy raz tak mam.
necz

A spróbuj ten plik ściągnąć inną przeglądarką, bo ja lata temu miałam też coś takiego i była to wina firefoxa. Z tym, że u mnie się dziwnie ściągał plik 002 i coś tam trzeba było odznaczyć czy zaznaczyć przy ściąganiu, żeby wróciło do normy. Teraz już nie pamiętam, ale nie wiem, czy nie był ustawiony w poleceniu "po zakończeniu pobierania otwórz za pomocą..." jakiś odtwarzacz właśnie np. to vlc i dlatego od razu rozpoznawał ten plik jako plik video i nie chciał się łączyć z pozostałymi. Nie wiem, może teraz coś bredzę, bo to było dawno, zresztą ty masz operę a nie firefoxa, ale co ci szkodzi spróbować jeszcze raz ściągnąć przez IE.
Yunaoki

Dziękuję Ci za radę Necz... Ściągnęłam przez inną przeglądarkę i zadziałało. Jeszcze raz wielkie dzięki ;-)
NocnyWiatr

Post autor: NocnyWiatr »

Program działa bez zarzutów,napisy są od razu wgrane ;) Bardzo dziękuję za pomoc.
ODPOWIEDZ