Łaczenie plików - HJSplit

Moderator: Jeźdźcy Apokalipsy

Ayame_sama
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Ayame_sama »

Ja na początku ściągnęłam HJsplit'a , ale on jakoś nie chciał mi zbytnio działać, więc spróbowałam połączyć pliki dzięki programowi"dzielenie i łączenie plików" i się udało. Dzięki za pomoc Hachi ;-)
Soen

Post autor: Soen »

Mi również HJsplit nie działał tak jak powinien, więc pobrałam "Total Commander" i teraz bez żadnego problemu łączy mi pliki :mrgreen:
Malwina

Post autor: Malwina »

Bardzo dziękuję za pomoc. Tez miałam problemy z łączeniem plików. Połączony film mogę oglądać w Bestplayer i Tigerplayer moich ulubionych programach do odtwarzania :-D
Naora Satoko

Post autor: Naora Satoko »

Emm.. no więc mam mały problem. ;DD
Ściągnęłam wszystkie cześci 1 odcinka dramy "Marzenie" i scaliłam je w Total Commanderze. Niby wszystko okey, ale tak nie jest. Pisze, że scalanie pliku powiodło się, ale plik CRC niedostępny. Co mam zrobić? Co to w ogóle za plik CRC? XD Z góry dzięki za pomoc..
kashaba

Post autor: kashaba »

Hej. Ja też mam problem... Po ściągnięciu wszystkich plików 6 odcinka "The 1st Shop of Coffee Prince" połączyłam je, ale plik nie nadaje się do odtworzenia. Nie jest to ani rmvb, ani avi... Myślałam, że to wina programu do scalania, więc zmieniłam hjsplit na "Dzielenie i łączenie plików", ale wynik był ten sam. Czy zna ktoś może powód i ma jakieś rozwiązanie? ;)
Margherita

Post autor: Margherita »

Wielkie dzięki za pomoc, naprawdę się przydało ;)
billiejoe

Post autor: billiejoe »

Dzięki za pomoc, jasne wskazówki ze screenami zawsze się przydają :)
Sue

Post autor: Sue »

Dzieki serdeczne za informacje. Naprawde nie wiedzialam jak mam ogladac programy a tu prosze progrtamik do spajania konkretnych czesci ;p Jeszcze raz dzieki ;D
Arisa-chan

Post autor: Arisa-chan »

Mam pytanie, ściągnęłam 2 części Sungkyunkwan Scandal i po ściągnięciu pierwszej części. otworzyłam ją za pomocą VCL player i teraz zamiast ikony"nieznana aplikacja" wyskakuje mi "VCL player" i przez to zniknęła mi końcówka 001 i nie mogę tego ze sobą scalić. Co zrobić , żeby spowrotem ustawić na "nieznana aplikacja"?

[ Dodano: 2010-10-25, 16:11 ]
JUŻ NIE WAŻNE, DZIĘKI !
Msooyoung

Post autor: Msooyoung »

mam problem. nie wiem, może się ktoś orientuje, czy po prostu to z dramą Litr Łez jest coś nie tak, ze mną, czy z komputerem.
ani HJ nie łączy mi pierwszego odcinka, ani ten program dzielenie i łączenie.
w żaden sposób nie mogę uzyskać formatu, który mogłby być odtwarzany. Po kliknięciu odtwórz za pomocą (np. WMP) pokazuje mi się, że nie może odtworzyć pliku o rozszerzeniu .001
nie potrafię tego zmienić a męczę się z tym już kilka dni :(
necz

Post autor: necz »

Sprawa jest prosta jak drut. Po prostu pierwsza część ma inną nazwę niż druga. Nie wiem jak pozostałe, bo nie chce mi się sprawdzać, w każdym razie każda z części musi się tak samo nazywać, a różnić się tylko numerkiem na końcu.

W tej chwili masz:
[BAKA]Litr_łez_ep01.avi.001
i
Litr łez-01.avi.002
no i pozostałe części, których nie sprawdzałam :lol:

Żeby części się połączyły musisz zmienić nazwę plików tak, żeby wszystkie były identyczne, np.:

Litr łez-01.avi.001
Litr łez-01.avi.002
Litr łez-01.avi.003 itd.

Potem pozostaje je tylko połączyć. Postępujemy tak zawsze, kiedy w nazwie plików są jakieś różnice, co się czasem zdarza.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, 21:41 przez necz, łącznie zmieniany 1 raz.
Msooyoung

Post autor: Msooyoung »

Ale popatrz, co mi się dzieje tu w ogóle, wszystko wygląda na to, że jest w najlepszym porządku.

necz

A to ciekawostka, bo mi się 2 pierwsze części ściągały tak, jak napisałam wyżej. Wiesz co? Spróbuj jednak zmienić nazwę 1 części, najlepiej przekopiuj z 2, nie zaszkodzi.
jandi

Post autor: jandi »

HJsplit ani żaden program do łączenia plików nie wykrywa mi plików tych 001 i 002 do połączenia. nie znam się na tym więc proszę o pomoc ; D
Malwina

Post autor: Malwina »

jandi pisze:HJsplit ani żaden program do łączenia plików nie wykrywa mi plików tych 001 i 002 do połączenia. nie znam się na tym więc proszę o pomoc ; D
plik musi mieć końcówkę: avi.001 (np:The Snow Queen Ep.01.avi.001,The Snow Queen Ep.01.avi.002 i tak dalej)
przy czym musisz sprawdzić czy wszystkie części mają kropki i spacje w tych samych odległościach, bo to ważne.
Awatar użytkownika
Eweliina
Baka-ekipa
Baka-ekipa
Tytuł użytkownika: eweliina
GG: 61013893
Post autor: Eweliina »

Mam taki mały problem, otóż niedawno zmieniłam komputer i pobrałam HJsplit, wszystko działało do momentu.....teraz nie mogę połączyć żadnego pliku. Dla odmiany nawet ściągnęłam coś co już obejrzałam i kiedyś mi się połączyło ale teraz bez skutku cały czas się dzieje tak samo i pisze ze plik jest pusty. Sprawdziłam dokładnie nazwę i rozmiar każdego pliku kilkakrotnie i wszystko się zgadza....Tak jak już tu sugerowano ściągnęłam również inne programy do łączenia (dzielenie i łączenie plików oraz total commander) i rezultat ten sam.....czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego to nie działa, bo ja już na żaden nie wpadnę przy mojej znajomości i współpracą z technologią której nawet nie rozumiem...../
Z góry dziękuje......
Awatar użytkownika
Irluna
Admin
Admin
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Post autor: Irluna »

Eweliina, masz windows 7. Jeśli tak, to możesz spróbować wrzucić pliki na dysk systemowy i tam połączyć. Bo u mnie też HJSlipt sprawiał problemy przy łączeniu, jeśli pliki były na innej partycji niż windows. Ale nie wiem, czy w twoim przypadku chodzi o takie problemy.
Ewentualnie możesz spróbować ściągania prze JDownloadera, który ma wbudowane łączenie plików.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 00:47 przez Irluna, łącznie zmieniany 1 raz.
MOJE POSTĘPY

Nie mów Bogu, że masz wielkie problemy. Powiedz problemom, że masz Wielkiego Boga.

Moje chińskie perełki - 10/10: Bitwa o Changsha; On nadchodzi, zamknij oczy; Reset
necz

Ja mam windowsa 7, ale nie używam żadnych programów do łączenia plików, tylko total commandera, który zasadniczo służy zupełnie do czegoś innego i nie miałam z nim żadnych kłopotów. Jednak piszesz, że i total commander u ciebie się nie sprawdził. Widocznie wszystko zależy od konfiguracji komputera, a nie tylko od systemu. A może robiłaś coś nie tak? Na wszelki wypadek krótka instrukcja:

1. Otwierasz tc w ten sposób, aby po jednej stronie znajdowały się pliki, które chcesz scalić, a po drugiej miejsce, gdzie ma znajdować się plik po scaleniu.
2. Klikasz na pliku z końcówką .001 dwa razy tak, jakbyś chciała go otworzyć.
3. W tym momencie pliki powinny zacząć się łączyć.
4. Po połączeniu plików powinien wyskoczyć komunikat "scalanie z ....(tu nazwa filmu) powiodło się (plik CRC niedostępny)!". Teraz klikasz ok i masz gotowy odcinek.

Nie wiem, czy robisz tak samo, ale innego pomysłu nie mam, bo też ze mnie informatyk jak z koziej .... trąbka.
Awatar użytkownika
Eweliina
Baka-ekipa
Baka-ekipa

Spróbowałam jak radziła Irluna i faktycznie pliki chciały się połączyć, ale trochę im nie wyszło. Mam na myśli to ze plik który się utworzył to jest kopia pierwszego o tym samym rozmiarze z tym że tylko z końcówka się różni i jest taka jaka powinna być- avi......
Również spróbowałam jak radziła necz z tym samym plikiem i wyskakuje informacja o włożeniu dysku lub zmienieniu lokalizacji (za bardzo nie wiem o co mu chodzi gdyż używam ten program proza pierwszy), ale kiedy dam anuluj pojawia się dokładnie to co napisałaś z tym ze efekt jest ten sam jak przy probie pierwszej, ten sam plik z inna końcówką.......
Mimo tego dziękuje wam za pomoc...:)
Awatar użytkownika
maruda
AllStar
AllStar
Post autor: maruda »

Eweliino, najlepiej by było, gdybyś sformatowała dysk albo przynajmniej odinstaluj i wywal wszystkie programy, które ściągnęłaś i wgraj je jeszcze raz; to samo z odcinkami, które chcesz obejrzeć - wywal wszystko, co ściągnęłaś i pobierz ponownie wszystkie części. Mogę Ci wysłać "dzielacz", z którego ja korzystam.

szukam świata
w którym jedna jaskółka
czyni wiosnę
gdzie szewc
chodzi w butach
gdzie jak cię widzą
to dzień dobry
szukam świata
w którym
człowiek człowiekowi
człowiekiem

Jarosław Borszewicz
Awatar użytkownika
Eweliina
Baka-ekipa
Baka-ekipa

To chyba jest jedyne rozwiązanie w tej sytuacji bo na mojego brata komputerze wszystko się zrobiło bez problemu....Dziękuje wszystkim za pomoc jeszcze raz...:)
NocnyWiatr

Post autor: NocnyWiatr »

Post bardzo mi pomógł,dziękuje.;]
ninfa

Post autor: ninfa »

o jeju, to naprawdę działa!
bardzo dziękuję za poradnik, sama bym na to nigdy nie wpadła ;)
divadente

Post autor: divadente »

Ha ale patent :-D
Wielkie dzięki to bardzo ułatwia życie.
AnimeHolic

Post autor: AnimeHolic »

Nom sciagnelam sobie drame w 2 kawalkach i mi nie dzialalo:/
teraz działa! dziękuję:D
Mira136

Post autor: Mira136 »

Bardzo dziękuje za te instrukcje, na prawdę mi się przydały bo także na początku nie wiedziałam co robić z tymi częściami. Spokojnie dobiło mi do 100%, wszystko pięknie się otwiera i trochę nie rozumiem wcześniejszych problemów niektórych użytkowników bo nigdy nie widziałam prostszego programu ;) Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam :)
Inez

Post autor: Inez »

Wiecie może co poradzić na to, że gdy próbuję połączyć 3 części dramy w HJSplit to gdy w InputFile wybieram plik 001 to w Output wyskakuje również ten sam plik zamiast 003? Próbowałam już różnych sposobów ale ni jak nie chce mi się to łączyć ;/
necz

Wszystkie pliki masz w tym samym folderze? No i przede wszystkim, czy wszystkie mają taką samą nazwę, z dokładnością co do każdej kropki, kreski i literki?
Devera

Post autor: Devera »

Złożyłam, ale nie ma napisów.... napisy to oddzielny plik i jak składam to wszystko jest ok tylko właśnie napisów nie ma... nie wiem czemu, ktoś wie ? Próbowałam kilka razy, ściągałam ten plik z napisami na nowo i nic.
necz

Ekhem... jakby to wytłumaczyć, żeby elaboratu nie strzelić... Chociaż większość dram i filmów jest na tym forum udostępniana w formie hardsubów, czyli napisy są na stałe wbudowane w film, to z różnych powodów zdarza się, że jakaś dramka ma oddzielne napisy, czyli tzw. softsuby. Nie połączą ci się z filmem w całość, bo po prostu nie jest to jedna z części podzielonego pliku, a oddzielne ustrojstwo. Po połączeniu odcinka powinnaś mieć dwa pliki - 1 z filmem i 1 z napisami. Potem sobie normalnie odpalasz odcinek i albo ci się napisy załadują automatycznie i w tym wypadku nie musisz już nic robić, albo jeśli nie chcą się załadować, musisz je uruchomić ręcznie. W takim przypadku najpierw ładujesz film, a potem szukasz w opcjach swojego odtwarzacza funkcji ładuj/otwórz napisy. W każdym programie powinna gdzieś taka opcja się plątać.
ODPOWIEDZ